През 1994г. е регистрирана фирмата ЕТ Кацарикас, с която се слага началото на производството на кисело мляко в малък цех под наем в град Сливен. През 1996г. е основана семейната фирма Братя Зафирови ООД, която е правоприемник на едноличното дружество. През същата година компанията изгражда и настоящата си производствена база. Постепенно се въвежда производството на други млечни продукти като сирена, кашкавали, масло и извара. През 2005г. предприятието е изцяло обновено и площта е разширена двойно.

Фирмата непрекъснато се стреми да обновява асортимента си, както и да подобрява технологичното си оборудване, за да бъде максимално конкурентоспособна.  Доказателство за това са усвоените средства по европейска програма за технологично обновление. През 2012г. допълнително е разширена и хладилната база, като са изградени и нови цехове за сирене. Фирмата не спира дотук, и през изминалата 2016г. е направена цялостна реконструкция и модернизация на предприятието. Заедно с това е въведена в експлоатация нова поточна линия за вакуумиране на кашкавал и сирене. Така капацитетът на предприятието достига до преработка на над 60 тона мляко на ден.

 

Мисия и ценности

Нашата мисия е да осигурим най-високото качество и вкус на произведените от нас млечни продукти, като по този начин се стремим да задоволим максимално изискванията на нашите клиенти. Ние вярваме, че това може да се случи единствено с полагането на постоянни ежедневни грижи. Започвайки от подбора на млечната суровина, през методите на производство и стигайки до дистрибуцията и крайната реализация, ние се стремим да изградим добра връзка с нашите партньори и доставчици и заедно да постигнем по-добро бъдеще, като едновременно с това да запазим и традициите.

 

Пазари

Продуктите ни са добре познати на българския пазар, на който работим с големите търговски вериги, складове на едро, ресторанти и хотели. Освен това, голяма част от продукцията на компанията е предназначена за износ. Основните ни пазари в чужбина са Гърция, Румъния, Кипър, Молдова, Испания, Холандия, САЩ, Великобритания и Кувейт.

 

Сертификати